Interesanti

Tikko Paziņota jaunākā Prognoze par to, kad Latvijā parādīsies pirmais kārtīgais sniegs!

Laiks iet tik tiešām ātri un esam iesoļojuši teju pēdējā mēnesī līdz ziemas sākumam, tomēr vai šim visam notikumam ir laicīgi jāgatavojas? Lielākā daļa noteikti jau paspējuši pamanīt, ka pašlaik ir krietni siltāks, nekā vajadzētu būt. Daudzi uzskata, ka vienkārši sakritība, bet citi uzskata, ka tā ir vienkārši nobīde un attiecīgi aukstais laiks sākas nedaudz vēlāk kā parasti. Tomēr neskatoties uz to, laiks aplūkot galveno situāciju par gaidāmo laiku tuvākajās dienās un saprast, kas tad īsti ir ar to gaidāmo sniegu.

Lūkojoties uz jaunākajām prognozēm, tuvāko dienu laiks joprojām būs salīdzinoši silts un patīkams ņemot vērā, ka jau būs iesācies novembris. Ierasti ap šo laiku jau ir krietni aukstāks un bieži vien jau uzsnidzis kārtīgs pirmais sniegs, tomēr šoreiz viss ir krietni savādāk. Pašlaik tiekot ziņots, ka nākamā nedēļa būs nedaudz vēsāka par šo. Tomēr lielākoties īpašas izmaiņas nebūs gaidāmas, kā tikai tas, ka būs krietni biežākas lietavas, kopā ar spēcīgākām vēja brāzmām. Tomēr, kā tad ar to sniegu?

Prognozes liecina, ka pirmais reālais sniegs varētu parādīties tikai novembra vidū ātrākajā gadījumā, taču pastāv iespēja, ka tas notiks tikai novembra otrajā pusē, kas ir liels pārsteigums. Tas tāpēc, ka pagaidām esoši siltais laiks turpināsies vēl gana ilgi un par sniegu pagaidām divas nedēļas vēl neesot jāuztraucas. Tomēr prognozes norāda, ka novembra otrajā pusē kāds sniega gabaliņš beidzot varētu uzsnigt ja prognozes tik tiešām būs acīmredzami skaidras.

Neskatoties uz to, jau iepriekš tika paziņots, ka pašlaik Latvijā ir neraksturīgi silts laiks un katrs mēnesi ir vidēji siltāks nekā ierasts. Tas vien tiešām liek domāt, ka šobrīd paveicies ar patīkamu laiku, vai tomēr konkrēti aukstās sezonas laiks nobīdījies uz priekšu, kas nozīmē, ka ziemas kārtīgais aukstums pēc jaunā gada turpināsies ilgāk nekā parasti.

Šobrīd tas, protams, ir labi cilvēkiem, jo neviens nevēlas maksāt milzīgus apkures rēķinus, ja parādīsies krietni aukstāks laiks, tāpēc šobrīd jānovērtē, ka ir salīdzinoši silts un jācer, ka aukstums kopā ar sniegu vēl tik ātri nemaz neparādīsies.