Interesanti

Sinoptiķi paziņo pavisam nepatīkamu prognozi brīvdienām!

Lai arī piektdiena ir šīs nedēļas viena no siltākajām dienām un arī saulainākajām, jāņem vērā, ka šīs nedēļas nogale paies salīdzinoši auksti un bez saules, vienīgā cerība esot par svētdienu, kur laiks galvenokārt centrālajā daļā, kā arī Rīgā varētu būs pārsvarā saulains un bez lietus, taču tas tā nebūs it visur!

Jau uz sestdienu liela lietus iespējamība galvenokārt Vidzemē, kā arī Latgalē, dienas laikā gandrīz visos reģionos parādīsies pa kādam lokālam lietus mākonim, bet savukārt lielākajā Latvijas daļā diena paies bez salīdzinošiem nokrišņiem un uz brīdi varbūt pat uzspīdēs neliela saulīte, taču redzot pēdējās nedēļas laiku, par to varam tikai cerēt, jo jebkurā patīkamā brīdī atkal var uznākt lietavas un stipras vēja brāzmas.

Kā jau tas tika ziņots iepriekš, tad šajā vasarā pavisam noteikti vairs varam necerēt uz jebkādiem karstuma viļņiem, jo karstais laiks lēnām paiet garām un esošais laiks kļūs arvien drēgnāks un augstāks, īpaši to jutīsim vēl nākamajā nedēļā, lai gan tiek solīts, ka pēdējās augusta dienas varētu būt salīdzinoši siltas.

Ņemot vērā visu to, rudens acīmredzami tuvojas aizvien straujāk, kāds laiks mūs gaisa sestdien? Lielākoties gaidāmas spēcīgas lietavas un arī gaisa temperatūra krasi noslīdēs uz leju. Dienā temperatūra neuzkāpst vairāk par +18 grādiem Rīgā, savukārt centrālajā daļā temperatūra var būt vēl mazāka, līdz ar to pavisam noteikti izjustīsim krietni aukstāku un nepatīkamāku laiku kopā ar vēju un lietavām.

Ja skatāmies uz nākamās nedēļas laikapstākļiem, tad arī tie nemaz nav iepriecinoši, jo lielākoties gaidāmas lietusgāzes, un tajās dienās, kad lietus nebūs, neatkarīgi būs salīdzinoši vēss un dzestrs laiks, kas liks aizdomāties par rudens tuvošanos, nemaz nerunājot par to, ka katra diena paliek aizvien īsāka un tumsa iestāsies arvien ātrāk un ātrāk.

Vienīga silta diena, ko centrālajā reģionā varēsim izbaudīt – tā būs svētdiena, kur nokrišņi var būt tikai īslaicīgi un lielākoties laiks būs pārsvarā saulains, gaisa temperatūra pacelsies līdz pa +20 grādiem pēc celsija.