Interesanti

Bricis jau laicīgi brīdina iedzīvotājus par nākamo nedēļu : “Milzīgs aukstums un Iespējams pirmais sniegs!”

Lai arī cik ļoti tam negribētos ticēt un vispār iedomāties tādu variantu, bet tieši nākamnedēļ pavisam strauji mainīsies temperatūra un pastāv tik tiešām iespēja par to, ka nākamajā nedēļā varētu būt gaidāms pirmais sniegs, tomēr par to, cik ļoti mainīsies temperatūra un kas tieši mūs sagaida, pastāstījis Bricis, kurš savās prognozēs kļūdās salīdzinoši reti, tāpēc ir vērts ieklausīties, jo viss ir saistīts.

Ļoti svarīgi ņemt vērā, ka arī šajās brīvdienās daudzviet Latvijā ir gaidāmas lietusgāzes, tomēr šajā ziņā tas ir ļoti atkarīgs no vairākiem apstākļiem. Tomēr pavisam skaidri ir zināms tas, ka laiks būs ļoti strauji mainīgs un vienu dienu varēs būt salīdzinoši patīkams laiks, bet nākamajā dienā var stipri līt, vai pat pēkšņi parādīties jau pirmais sniegs, tā liecina jaunākās prognozes un dati par iespējamo laiku nākamnedēļ, tomēr kad tieši to varētu gaidīt?

Esošajā situācija ir jāņem vērā arī gaidāmais laiks sestdien un svētdien, kur ik pa laikam uzlīs tāpat, kā tas ir piektdien, kur lielākajā valsts daļā ir patstāvīgas lietusgāzes, tomēr brīvdienās brīžiem ir gaidāma arī saulīte, tomēr tas būs mazāk nekā ierasts. Gaidāmā temperatūra būs ap +7 līdz +12 grādiem. Savukārt naktīs no +1 līdz + 3 grādiem valsts austrumu daļā, bet pat līdz +11 piekrastes zonā. Brīvdienās valdošie būs mēreni, savukārt brīžiem par ļoti brāzmaini rietumu, kā arī dienvidrietumu vēji.

Laiks ķerties klāt galvenajai prognozei par nākamo nedēļu. Nākamās nedēļas sākumā laiks kļūs pat nedaudz saulaināks un sausāks, bet naktis kļūs ievērojami aukstākas, jo temperatūra paslīdēs jau zem 0 grādu atzīmes. Nedēļas vidū gaidāmi stipri dienvidrietumu vēji, kas pir mums ienesīs siltākas gaisa masas un temperatūra varēs sasniegt pat 15 grādus.

Lai arī izskatās, ka viss ir silti un patīkami, tas itin nemaz tā nebūs nedēļas beigās, kad atkal kļūs nepatīkami vēss un gaidāmi patstāvīgi nokrišņi ar vēja brāzmām. Lielākoties būs gaidāmas lietusgāzes, taču atsevišķās vietās tam var pievienoties arī slapjš sniegs, kas uzreiz tiks uzskatīts, kā pirmais sniegs, ja tas tiešām uzkritīs.

Avots