Interesanti

Nupat ticis paziņots par gaidāmo laiku Jaunajā gadā! Gaidāms, kas pavisam nepatīkams!

Lai arī esošais laiks tik tiešām vēl ir salīdzinoši auksts un līdz ar lielo aukstumu un salu uzsnigušās sniega segas nekur nav pazudušas un vēl nepazudīs, tomēr jāņem vēra, ka tieši pēdējā vecgada dienā viss mainīsies un situācija var kļūt tik tiešām nepatīkama, jo atkal sāksies tas pats, kas notika jau pirms aptuveni nedēļas un daudzi par to itin nemaz nav priecīgi un tūliņ sapratīsies kāpēc tā!

Runa iet par to, ka jau cetutdienas dienas gaitā temperatūra burtiski sāks slīdēt pakēpniski uz augšu. Tas nozīmē, ka Kurzemē gaidāmā temperatūra sasniegs līdz pat +3 grādiem, tikmēr pārejā valstī vēl saglabāsies salīdzinoši neliels sals, ap 0 līdz -5 grādiem. Nokrišņu vēl būs maz, lai gan neliels sniegs kopā ar smidzinošu lietu ir gaidāms. Tomēr pati sāpīgākā tēma būs tieši par jauno gadu un laiks tam ķerties klāt! Tieši Vecgada dienā visā balstī gaidāms lietus. Austrumos gaidāma ļoti spēcīga atkala jeb atkal sastalstošs lietus. Tas nozīmē, ka lielākā daļa ietves un ceļi būs ekstremāli slidenas.

Tāpat veidosies ļoti spēcīga migla. Gaisa temperatūra būs jau ap +1 līdz +2 grādiem. Vidzemē un Latgalē temperatūra pacelsies līdz pat +6 grādiem, līdz ar to gaidāms pamatīgs atkals, kas nozīmē, ka lielākajā daļā valsts būs bīstams apledojums un jau atkal noteikti varēsim sagaidīt to, ka cilvēki uz ietvēm krīt un gūst smagas traumas. Tieši tas pats attiecas arī uz autovadītājiem, kur šāds ceļu stāvoklis var būt letālss.

Pavisam līdzīga situācija notiks arī pašā Jaungada naktī, jo atkusnis turpināsies gan naktī, gan nākamajā rītā. Ar 1. Janvāri iesāksies brāzmainas ziemeļrietumu vējš, kas atkal nedaudz iepludinās vēsākas gaisa masas, temperatūra pazemināsies un vakarpusē atkal atkusušā masa piesals. Ceļi apledos no jauna, veidojot tik tiešām bīstama situācijas ne tikai gājējiem uz ietvēm, bet arī autovadītājiem.

Janvāra pirmajās dienās temperatūra būs strauji mainīga, gaidāms īslaicīgs sals, kuru nomainīs regulāri atkušņi un lietusgāzes, gaidāms gan sniegs, gan arī lietus. Esiet uzmanīgi un brauciet prātīgi!

Avots