Interesanti

Nupat ticis paziņots par gaidāmo laiku pirmajās Jaunā gada dienās! Atklājies, kas pavisam nepatīkams!

Jaunais gads jau ir klāt un kurš gan to būtu domājis, ka Jaunais gads tiks aizvadīts pamatīgā atkusnī visā valsts teritorijā, pie tam atkusni nav nekāds mazais, bet gan pamatīgs, kurš veido milzīgu šļurgu ne tikai uz gājēju ietvēm, bet arī autoceļiem. Pie tam šī apledojuma šļurga ir ļoti slidena, jo ledus kūstot kļūst ļoti slidīgs, tāpēc ir jāuzmanās ne tikai gājējiem uz ietvēm, bet arī autovadītājiem, jo bremzēšanas ceļa garums pieaug neskaitāmas reizes.

Laiku atpakaļ gan vēl tika prognozēts, ka Jaunais gads Latvijā būs aizvadot ļoti milzīgu salu kopā ar sniegu. Par sniegu taisnība, jo tas nekur vēl nav pazudis, bet par milzīgo salu gan nav ticis trāpīs, jo nu pašlaik ir kārtīgi virs 0 grādiem un atkusni ir visā valsts teritorijā, tomēr pats svarīgākais jautājums ir par to, kas tad mūs īsti sagaida pēc vecā gada un kādas būs pirmās dienas jaunajā gadā? Izrādās, ka tas ir tik tiešām nepatīkami!

Lai arī pēdējā mēneša izskaņā varējām izjust tik tiešām pamatīgu puteņošanu un tā nebija nekāda mazā, jāsaka pat otrādi – šādas puteņošanas nebija bijušas jau tiešām ilgi, tomēr atskatoties uz to varam droši teikt, ka pirmās Jaunā gada dienas būs salīdzinoši siltākas par to, kā tas bija iepriekš. Par piemēru varam ņemt pirmo un otro datumu, kad lielākajā valsts daļā temperatūra būs nedaudz virs 0 grādu atzīmes un tas nozīmē, ka pamatīgais atkusnis kopā ar atkalu turpināsies.

Nedēļas vidū gaidāms neliels sals, kad uz brīdi noslīdēs zem 0 grādu, kas nozīmē, ka atkusušais atkal atkusīs un nākamajā dienā atkal kusīs vaļā, kas nozīmē, ka šī atkala būs tiešām bīstama gājējiem un autovadītājiem, jo šis ir tas brīdis, kurš ir pavisam nepatīkams, jo tā rezultātā cilvēki gūst ne tikai smagas traumas krītot, bet autovadītāji iekļūst smagās avārijās.

Kopumā visa nedēļa solās būs samērā silta virs 0 grādiem, un atliek vien domāt par to vai Janvārī vēl varēsim sagaidīt kādu kārtīgu aukstuma un snieguputeņa vilni, tomēr to vēl rādīs laiks.