Interesanti

Meteorologi nāk klajā ar pavisam steidzamu paziņojumu! Tiek ziņots par gaidāmu salu līdz pat -35 Grādiem!

Kurš to būtu domājis, ka situācija valstī var eskalēties tik ātri, jo aukstums ir kļuvis tik tiešām pamatīgs un situācija var kļūt vēl krietni aukstāka, nemaz nerunājot, kas mūs sagaida nākamajās pāris dienās. Saistībā ar šo labi pazīstamais Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter ir paziņojis par tuvāko dienu laika prognozēm nu tās tik tiešām ir vairāk nekā ledus stindzinošas, jo mūs sagaida pārsteigumi.

Trallis uzreiz izteicies, ka jau tuvākajās diennaktīs Latvijā gaidāms ļoti pamatīgs sals un jāteic, ka situācija ir tik nopietna, ka laiks atkal sākt runāt par, iespējamiem, jauniem rekordiem. Eiropas Vidējā termiņa laika prognožu centrs vērtē, ka otrdienas rītā gaidāms sals līdz -15 grādiem. Savukārt vislielākos mīnusus pagaidām Latvijai sola tieši Lielbritnāijas meteoroloģiskais dienests. Viņi ir prognozējuši, ka pie mums šajā nedēļā ir gaidāms līdz pat – 35 grādu sals un tas nav itin nekāds joks.

Savukārt Vācijas meteoroloģiskā termiņu laika prognožu centrs prognozē, ka šīs nedēļas laikā būs līdz pat -20 grādiem. Kopā ņemot vidējo tāpat sanāk pāri 20 grādiem, pie tam pats meteorologs Tralis izteicās, ka Latvijā vēl nekad mūžā decembra pirmajā dekādē nav reģistrēti -30 grādi. Līdz ar to Lielbritānijas prognozei īstas ticības nav, tomēr viņi ir ir globāla mēroga uzticami meteorologi, līdz ar to, tas pašlaik liek uzdot tik tiešām ļoti daudz jautājumu.

 

Neskatoties uz to, ka katras valsts oficiālās meteoroloģijas iestādes norādījušas uz savu, tāpat skaidrs, ka tuvākajās dienās ir gaidāms ļoti milzīgs aukstums, tāpēc cilvēkiem ir jāgatavojas ļoti pamatīgi, nemaz nerunājot par to, ka no rītiem var būt pamatīgas problēmas iedarbināt mašīnu, kā arī gūt apsaldējumus.

Jau iepriekš tika paziņots, ka sākot no brīvdienām pie mums ieplūdīs aukstāks gaiss, līz ar to termometra stabiņš turpinās krasi slīdēt uz leju prognozēja LVĢMC. Cilvēkiem noteikti jābūt uzmanīgiem un jāsargās no aukstā laika, jo īpaši uz ceļa, kad var ne tikai paslīdēt un ļoti nepatīkami nokrist, bet autovadītājiem – īpaši slidenais sniegs un ledus, kas jau paspējis izraisīt ļoti daudz avārijas.

Avots