Interesanti

“Laiks mainīsies ļoti krasi!” Tiek savlaicīgi brīdināts par gaidāmo laiku nedēļas izskaņā!

Esošajā situācijā laiks tik tiešām beidzot sāk uzlaboties, tomēr sliktā ziņa ir tāda, ka, lai arī laiks beidzot sāk palikt siltāks, sniegs vienalga mēdz vietām uzkrist un tas šajā gadījumā nedaudz visu apgrūtina, īpaši runājot par gājēju ietvēm un ceļiem, kas jau tā applūdušās vietas padara vēl grūtāk izbraucamas, nerunājot par tiem iedzīvotājiem, kuri dzīvo pie upju un ezeru krastiem, kā rezultātā riskē ar mājas un iedzīves applūšanu, kas ir liels un nepatīkams risks daudziem.

Ja ņem verā kopējos laikapstāķļus un gaidāmo laiku piektdienai, tad lielākos uzspīdēs saule, tomēr nedrīkstam aizmirst par salīdzinoši spēcīgu vēju. Lai arī diena kopumā būs saulina, ik pa laikam būs novērojami arī mākoņi un dažviet gaidāms pat spēcīgāks lietus. Vietām arī Kurzemē sagaidāms lietus. Jāņem vēra, ka brāzmainais dienvidrietumu, dienvidu vējš vietām varēs sasniegt pat līdz 20 metriem sekundē, kas ir ļoti spēcīgs un tuvojas pat vētras spēkam. Tāpat vietam, joprojām var uzkrist sniegs, kas ātri vien pārvērtīsies par slapju sniegu un vēlāk lietu, kas veidos pamatīgu sniega un dubļu pļuru uz ceļiem.

Kopumā gaisa temperatūra varēs pacelties līdz pat +7 grādiem, kas ir ļoti iepriecinoša vēsts, jo ātri vien izkausēs līdz galam neizkausēto sniegu un radīs pirmās patīkamās pavasara sajūtas, kuras iepriekš tik ļoti nevarējām izjust. Runājot par Rīgu, tad piektdien lieli nokrišņi nav sagaidāmi. Lielākoties gaidāms dienvidu vējš līdz pat 14 metriem sekundē, kas nav īpaši daudz, tomēr vēja spēku vienalga varēsim izjust, kas kopējai gaisa temperatūrai liks sajust mazākai, nekā tā patiesībā būs.

Pašlaik varam tikai cerēt uz to, ka beidzot viss sniegs tiešām nokusīs un jaunas sniega, kā arī ledus kārtas neveidosies, jo kopumā šis periods cilvēkiem jau gana ir piegriezies, kur nu vēl papildus jaunas un slidenes ielas ar ceļiem, kas nav vajadzīgas.

Tā vietā tagad nāks dubļu slapjā kārta, kas pamatīgi nomāks ziemas balto periodu, tomēr vienalga tas būs brīdis, kad tuvosimies siltākam laika periodam un cerams, ka tas ātri vien ari atnāks.